paranormalindonesiaonline.com Jasa Konsultasi Paranormal ramalan Feng Shui GRATIS, pelet jarak jauh. Hubungi Bpk.Pamera, HP: 085797189999 WhatsApp: 081910228999 PIN BBM paranormalindonesia : 265728CB

RAKYAT JEPUN DIHANTUI 'MATI DALAM KESEPIAN'


Pada bulan Mac, sisa-sisa tubuh seorang lelaki tua telah dijumpai di lantai pangsapurinya di tengah-tengah bandar Tokyo. Dia telah mati selama sebulan.


Jiran-jiran tidak perasan ketiadaan lelaki yg berusia lapan puluh tahun ini. Bank yang membuat penyewaaan kepada warga tua terbabit menyatakan yang ahli keluarganya langsung tidak melawatnya sehinggakan penemuan mayat yang telah berbau busuk dan mengganggu penyewa lain di tingkat bawah.

Dalam pesat penuaan Jepun, ramai orang yang mati tanpa disedari di negara yang mempunyai 127 juta penduduk itu.

Untuk itu kes seperti ini di panggil "MATI DALAM KESEPIAN".Kini wujud sebuah pasukan yang menjalankan tugas pembersihan yang di kelola oleh Hirotsugu Masuda dan beberapa krew pembersihan datang untuk menyelamatkan pangsapuri di mana mayat penghuni yang telah lama mereput di dalam kediaman mereka tanpa disedari oleh orang ramai.

"Ini telah mula menjadi sedikit lebih biasa di dunia dan ia menjadi lebih diiktiraf yang ada seperti ini kerja," kata Masuda, perkhidmatan yang dikehendaki 3-4 kali seminggu pada musim panas apabila badan mengurai lebih cepat.

Apabila pasukan Masuda hadir di lokasi, polis terlebih dahulu telah mengambil mayat akan tetapi cecair mayat yang mereput telah meresap ke lantai pangsapuri. Kelihatan lalat-lalat di sekitar periuk berisi nasi. Kalendar lama dan kertas bertaburan di bilik-bilik tidak disentuh selama bertahun-tahun.

Pekerja memakai pakaian perlindungan semburan seperti di dalam filem BIOHAZARD dan JANGKITAN VIRUS ZOMBIE dengan pantas menghalau serangga dengan menggunakan tangan bersarung getah. Latihan enam jam diberikan kepada krewnya agar lebih berhati-hati untuk mengelakkan jangkitan kuman mudah merebak.

FOTO KREW PEMBERSIHAN SISA MAYAT

ALAM ANEH ALAM MISTERI


@0 komentar:

Posting Komentar - Kembali ke Konten

RAKYAT JEPUN DIHANTUI 'MATI DALAM KESEPIAN'